30 yaşdan sonra “təhlükəli” olan qidalar – SİYAHI

Orqanizmin müəyyən yaş dövründə rahatlıqla qəbul etdiyi qidalar 30 yaşdan sonra problemə çevrilə bilir.

Yenicag.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər 30 yaşdan sonra tövsiyə edilməyən qidaların siyahısını açıqlayıb. Onlar yaş artdıqca maddələr mübadiləsinin zəiflədiyini bildirərək siyahıda olan qidaların artıq çəkiyə çevrildiyini bildiriblər. Əgər siz də +30-sunuzsa, bu qidaları qəbul edərkən ehtiyatlı olmağınızı məsləhət görürük.

  1. Kolbasa-sosis kimi emal edilmiş ət məhsulları
  2. Aramalı yoqurt, ketçup və mayonez
  3. Kremli şirniyyatlar, kremli qəhvə
  4. Duzlu çərəzlər
  5. Marqarin
  6. Hazır satılan partladılmış qarğıdalı, cips
COP29