Bu qidalar qanı qatılaşdırır – SİYAHI

İnsanın bir çox orqanlarının işi qanın dərəcədə keyfiyyətli, duru və qatı olmasından asılıdır. Əgər qan qatılaşırsa, bu artıq ciddi siqnaldır.

Yenicag.az medicina.az-a istinadən rusiyalı həkimin təqdim etdiyi qanı qatılaşdıran qidaların siyahısını təqdim edir.

Qanın qatılığı birinci növbədə orqanizmə daxil olan maye, su miqdarından çox asılıdır.

Qan 90% sudan ibarətdir.

İkinci səbəb qida və dietadır.

Əgər sizdə analizlərdə qan laxtalanması yüksəkdirsə, bu insanlar ümumiyyətlə aşağıdakı ərzaqlardan uzaq durmalıdır

– Şəkər – təkcə sənaye şəkəri yox, şirin meyvə, quru meyvələr də şəkər tərkiblidir. Şəkər qanın hüceyrələrini yapışdırır. Südlü şokolad, tort, pirojna, qazlı içki, şirin nə varsa – qanı qatılaşdırır. Şəkər xəstələrində diabet xırda damarları məhv etdiyi üçün onlar ümumiyylə qanın qatılaşmasının qarşısını almalıdırlar.

– Kartof – nişasta çox olduğu üçün həzm sistemində dərhal qlükozaya parçalanır. Bu da qanı qatılaşdırır

– Bal – hər 100 qramında 70 qr şəkər var. Tromb yaranmasına imkan verməsə də qanı qatılaşdırır

– Duzlu qidalar – orqanizmi susuzlaşdırır, qanı qatılaşdırır

Əgər sizdə xroniki yorğunluq, gərginlik, diqqət yayılması, depressiya varsa, deməli qanınız qatıdır. Həkimə gedib, analiz verin.