Portağal orqanizmin müdafiə funksiyalarını gücləndirən, bakterial və epidemik infeksiyalara kömək edən, antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olan C vitamini anbarıdır.
Yenicag.az xəbər verir ki, portağal yeyən bir insan portağal suyu içəndən 20 dəfə çox C vitamini alır. Portağal suyu böyrək və sidik kisəsi xəstəlikləri, mədə və bağırsaq xəstəlikləri üçün tövsiyə olunur.
Lakin britaniyalı tədqiqatçılar portağal və limonun insanın sümük sisteminə mənfi təsir etdiyini müəyyən ediblər.
Onların tərkibində olan fruktoza və digər aqressiv elementlər xüsusilə gənc qadınlar üçün təhlükəlidir. Mütəxəssislər 22 illik araşdırma zamanı 78 min qadını izləyiblər. Müəyyən edilib ki, 778 nəfərin sümük və dişlərinin vəziyyəti yuxarıda göstərilən iki meyvədən mütəmadi olaraq qəbul edildiyindən pisləşib.
Portağal suyu həzm sisteminin demək olar ki, bütün xəstəliklərində kontrendikedir və mədə şirəsinin yüksək turşuluğu zamanı tövsiyə edilmir./unikal