Qəhvə növləri – Həqiqini saxtadan necə ayırmaq olar? – Mütəxəssis məsləhətləri

Dünya sakinlərinin demək olar ki yarısı günün başlanğıcını bir fincan aromatik canlandırıcı qəhvə içmədən təsəvvür edə bilmir.

Yenicag.az bildirir ki, üyüdülmüş qəhvə ilə hazır qəhvə arasındakı fərqə baxaq:

Qəhvələrin növləri:

Qəhvə çeşidləri müxtəlif, valehedici və heyranedicidir. Bunu anlamaq çətin ola bilər, çünki qəhvə növləri müxtəlif meyarlara görə təsnif edilir: lobya növü, becərildiyi ölkə, qovurma üsulu və Americano, espresso, latte, latte macchiato, cappuccino.

Qiymət həqiqi qəhvənin saxtadan müəyyən edilməsində vacib bir komponentdir. Yaxşı qəhvə heç vaxt ucuz ola bilməz.

Saxta qəhvəni həqiqi qəhvədən ayırmaq çətin deyil. Aşağı keyfiyyətli qəhvə xarici qoxular və ləzzət çalarları verir. Saxta qəhvə demək olar ki, heç vaxt normal kofein tərkibinə malik olmur.

Daha bir məqam isə qablaşdırmadır. Keyfiyyətli qəhvə şüşə və ya qutulara qablaşdırılır. Qəhvə ambalajında ​​hazırlandığı ölkə, son istifadə tarixi və barkod göstərilməlidir. Bu vəziyyətdə barkodun ilk üç rəqəmi elan edilmiş istehsalçı ölkənin kodu ilə uyğun olmalıdır.

Təbii və hazırlanmış qəhvə arasında fərq var. Bu içkinin dadı, aromasında, qəhvənin tərkibində olan qida və kofeindən asılı olaraq hiss edilir.

Dadı, aroması və həzzi əlbəttə ki, üstünlük məsələsidir, ancaq hansı qəhvənin daha sağlam, üyüdülmüş və ya hazır olduğunu müəyyən etmək o qədər də asan deyil:

Üyüdülmüş qəhvə qovrulmuş qəhvə dənələrindən hazırlanır. Hazır qəhvədə ümumiyyətlə təxminən 15% qəhvə dənəsi var, qalanı boyalar, stabilizatorlar, emulqatorlar və digər kimyəvi qatqılardır.

İçkinin bütün aspektlərini ümumiləşdirərək, qəhvənin çox çeşidini ayırmaq olar.

Hər kəs özünün sevimli qəhvəsini, sadədən nəfis  və qeyri-adiyə qədər dəyişən şəxsi dad seçimlərinə görə tapa bilər.

Məsələn, flaminqo – qeyri-adi bir tərkibə malik məmnunedici bir içkidir: qalın kakos və çiyələk püresi, köpüklənmiş qəhvə və üstündə qaymaqlı “qapaq”.

Cafesino – zövqünüzə görə vanil, banan, karamel və ya başqa hər hansı bir şərbət əlavə olunan Latte Macchiatodur. Qalın şərbət əvvəlcə tökülür və süd, espresso və köpük qatının altında qalır.

Hazırladı: Cəmilə Çebotareva