Qənaət, yoxsa zəhər? – Xanımlar, ehtiyatlı olun

Evdar xanımlar çox vaxt qənaət üçün müxtəlif yollara əl atırlar. Bunun üçün qidaların bir hissəsini istifadə etdikdən sonra digər hissəsini soyuducuda saxlayaraq, onları mühafizə etdiklərini düşünürlər.

Yenicag.az xəbər verir ki, onkoloq Yavuz Dizdar xanımların bu vərdişlərinin ölümlə nəticələnə biləcəyini söyləyib. Belə ki, doğranmış soğan cəmi bir gecə soyuducuda qaldıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilir. Çünki soğan ətrafdakı bakteriya və qoxuları maqnit kimi özünə çəkərək, içinə hopdurur. Daha sonra həmin soğandan istifadə edildikdə mədə şirəsinin ifrazatını artırır, turşuluğun miqdarını yüksəldir və qida zəhərlənməsinə səbəb olur. Bu cür zəhərlənmə hətta ölümlə də nəticələnir.

Onkoloq onu da bildirib ki, bir müddət saxlandıqdan sonra soğanda yaranan bu ölümcül təhlükə yalnız çiy hal üçün aktualdır. Əgər doğranmış soğanı bişirirsinizsə, təhlükəni aradan qaldırmış olursunuz.

COP29