Yeni ilin ertəsi günü salatları yemək sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər.
Bunu rusiyalı həkim-qastroenteroloq, diyetoloq İnna Zaikina deyib.
“Bilməlisiniz ki, belə qidalar tez xarab olur. Belə ki, saxlama müddəti az olan məhsullar bir-biri ilə qarışır, yağlı toksinlər istehsal edən mikroorqanizmlərin çoxalması üçün zəmin yaradır”, – deyə diyetoloq vurğulayıb.
Mütəxəssis bildirib ki, salatların inqrediyentləri bayram süfrəsi açılan gün hazırlanmalı və onlar mütləq soyuducuda saxlanılmalıdır.
“Bu halda hazırlanan salatın ayrı-ayrı komponentlərinin təhlükəsizliyinə 18 saat zəmanət verilir. Lakin artıq hazırlanmış salatın saxlama müddəti, soyuducuda saxlansa belə, 12 saata qədər azalır”, – diyetoloq İnna Zaikina bildirib.