Soyuq fəsillərdə gün şüalarının az olması insanların əhvalına mənfi təsir edir, depressiya halları artır.
Belə olduqda bəzilərimiz özümüzü yaxşı hiss etmək üçün əlüstü nəsə yeməyə başlayırıq. Həqiqətən bəzi qidaların tərkibində olan maddələr orqanizmdə xoşbəxtlik hormonu sayılan serotoninin ifrazını stimullaşdırır. Lakin bu xoşbəxtlik hissini bəxş edən qidaları yeyərkən miqdarına nəzarət etmək lazımdır, yoxsa bu dəfə köklük stresindən əziyyət çəkməyə başlayarıq.
Yenicag.az Foodinfo-a istinadən xoşbəxtlik qidalarının siyahısını təqdim edir:
– Acı şokolad;
– Banan;
– Qoz;
– Günəbaxan tumu;
– Quru əncir;
– Yaşıl noxud;
– Pendir;
– Badam;
– Avokado;
– Acı bibər;
– Sarımsaq;
– Bal.