Diqqət: Bu qidalar həşərat qanı ilə hazırlanır

Bəzi qidaların hazırlanmasında hər il tonlarla həşəratdan istifadə olunur.

Yenicag.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qırmızı rəngli qidaların tərkibinə böcək qanı qatılır. Vətəni Cənubi Amerika olan qırmız böcəklərindən (karmin) meyvəli yoqurt, dondurma, içki, krem və s. məhsullar hazırlanır.

Karmin böcəyinin əzilməsi ilə əldə olunan maddə qidaların rənginin canlı olmasına kömək olur. Həmçinin, bu maddə dodaq boyalarının hazırlanmasında da istifadə olunur.

Qeyd edək ki, mütəxəssislər bu maddənin süni qida boyalarına nisbətən daha əlverişli olduğunu və insan sağlamlığı üçün heç bir risk daşımadığını bildirirlər.

COP29