Reklam

Reklam

Bəzi qidaların hazırlanmasında hər il tonlarla həşəratdan istifadə olunur.

Yenicag.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qırmızı rəngli qidaların tərkibinə böcək qanı qatılır. Vətəni Cənubi Amerika olan qırmız böcəklərindən (karmin) meyvəli yoqurt, dondurma, içki, krem və s. məhsullar hazırlanır.

Karmin böcəyinin əzilməsi ilə əldə olunan maddə qidaların rənginin canlı olmasına kömək olur. Həmçinin, bu maddə dodaq boyalarının hazırlanmasında da istifadə olunur.

Qeyd edək ki, mütəxəssislər bu maddənin süni qida boyalarına nisbətən daha əlverişli olduğunu və insan sağlamlığı üçün heç bir risk daşımadığını bildirirlər.

Yenicag.Az - www.yenicag.az

Tarix:
Oxunma sayı: 3474
Kateqoriyalar:
Etiketlər:
Paylaş:

× Saytın materialları mənbə göstərilmədən paylaşıla, kopyalana və ya başqa yerdə yayımlana bilməz.

Reklam

Reklam

Nə düşünürsən?
Bənzər Xəbərlər

    Reklam

    Reklam

    "Günün manşet və ən çox oxunan xəbərlərini hər gün e-poçt vasitəsilə təqib etmək üçün Yenicag.Az xəbər bületeninə abunə olun."