Diqqət: Yemək yeyərkən bunları etməyin!

media-hightechnic-468x90

Həkimlər qəbul edilən qidaların orqanizm üçün faydalı olmasını təmin etmək üçün bəzi tövsiyələrlə çıxış edirlər.

Yenicag.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, yemək zamanı qəbul edilən çay və qəhvə kimi kafeinli içkilər qidaların faydalılıq dərəcəsini aşağı salır. Bunu ABŞ-da aparılan araşdırmanın nəticələri tam sübuta yetirib. Belə ki, yemək zamanı kafeinli içkilər qəbul edildikdə orqanizmdə dəmirin sorulması prosesi zəifləyir. Başqa sözlə, yemək arası içilən qəhvə yeməyin faydalılıq əmsalını 39%, çay isə 64% azaldır.

Çay və qəhvəni yeməklərdən bir saat əvvəl, ya da bir saat sonra içmək tövsiyə olunur.

Mövzu ilə əlaqədar

media-ads-468x90

Valyuta hesablayıcısıwidget-title-icon

CBAR tərəfindən: 23.03.2025

media-ziraat-160x600
media-ziraat-160x600