Reklam: Sinerji
Ziraat Bank New 160×600
Ziraat Bank New 160×600
Ziraat Bank New 768×90 / 320×100

Sağlamlıq üçün ən zərərli qidaların SİYAHISI

Oksford və Minnesorta universitetlərinin bir qrup alimi 15 müxtəlif qida qrupunun insan sağlamlığına və ətraf mühitə təsirini tədqiq edib.

Yenicag.az xəbər verir ki, britaniyalı və amerikalı mütəxəssislərin gəldiyi qənaətə görə, ət ətraf mühitə ən güclü mənfi təsir göstərən qida növüdür. Həmçinin insanlarda erkən ölüm riskini artırır.

Bundan əlavə taxıl, meyvə, tərəvəz, fındıq və zeytun yağı ən az riskli qida qrupuna daxil edilib. Bu məhsulların risk səviyyəsi 4 vahidə bərabər olub.

Balıq məhsulları risk indeksində 14 vahidlə ifadə olunub.

Sağlamlıq və ətraf mühit üçün ən yüksək riski qırmızı ət təşkil edir.  Belə ki, emal olunmuş qırmızı ət indeksdə 37, emal olunmamış qırmızı ət 73 vahidə bərabər olub.

www.yenicag.az

6660
reyting.az
www.interpress.az
www.busaat.az
MARGIN-BOTTOM

Ziraat Bank New 768×90 / 320×100