Bişmiş yumurta yenidən çiy oldu
Bişmiş yumurtanın təkrarən çiy hala gətirilməsi kimin ağlına gələrdi?
Amerikanın Kaliformiya Universitetinin alimləri və avstraliyalı kimyaçılar bişmiş yumurtanı təkrar çiy vəziyyətə gətirməyin üsulunu tapıblar.
Alimlər bərk zülalları əvvəlki maye vəziyyətə gətirərməyi bacarıblar. Qaynadılaraq bərkiyən yumurtanın ağı yenidən maye hala qaytarılıb.
Mütəxəssizlər yumurtanı 20 dəqiqə 90°С temperaturda qaynadıblar, sonra isə sidik cövhəri əlavə edərək yumurtadakı zülalları normal quruluşuna qaytarıblar.
Alimlər bu texnologiyadan yeyinti sənayesində inqilab edəcəklərini hesab edirlər.