Son dövrlərdə tez-tez zəhərlənmə hadisələrinə rast gəlinir. Onların çoxu adətən, qida zəhərlənmələri olur.
Bəs bunun səbəbi nədir? Gigiyenaya nəzarət etməmək, yoxsa?
Məsələ ilə bağlı Yenicag.az-a açıqlama verən Klinik Tibbi Mərkəzin toksikologiya şöbəsinin müdiri Azər Maqsudov bildirib ki, belə hallar hər gün olmur:
“Bizə qida zəhərlənməsi üzrə o qədər də müraciət edilmir. Çox vaxt məsləhət almaq üçün gəlirlər.
Zəhərlənmələrin çoxu meyvə-tərəvəzlərdən olur. Həmçinin də konservalardan da insanlar zəhərlənir. Hər gün belə hadisələr olmur.
Sanitar rejim pozulanda zəhərlənmələr baş verir. Yeməklərin gigiyenasına diqqət etmək lazımdır”.
Şahanə Paşa
www.yenicag.az