Reklam: High Technic
hightechnic
Reklam [Left] – 160×600
Reklam [Right] – 160×600

Badımcan saplaqının inanılmaz 9 faydası

50Yay mövsümünün tərəvəzlərindən olan badımcanın bir çox faydalarının olması hamıya məlumdur.
Lakin ən diqqət çəkən məqam badımcanın saplağının həddən artıq insan orqanizmi üçün xeyirli olmasıdır.

1)10 ədəd badımcanın yaşıl saplaqlarını 10 stəkan su ilə qaynadıb için. Əgər babasiliniz varsa, beş gündən sonra bu dərdə əlvida deyəcəksiniz.

2)Digər tərəfdən, badımcan saplağı qəbz olanların işinə çox yarayır. Bağırsaqları yumşaldır və fəaliyyətni tənzimləyir.

3)A, B1, B2, C vitaminləri ilə olduqca zəngindir. Yaşıl saplaq kalsium, dəmir minerralları özündə birləşdirir.

4)Həmçinin xolestrolun fəaliyyətini tənzimləyir. Təbii ki, belə olan halda çox yağlı yeməklərə meyl göstərilməməlidir. Eyni zamanda qan dövranını da yaxşılaşdırır.

5)Ürək, qan-damar xəstəliklərinin qarşısını alır.

6)Arıqlamaq dərdində olanların badımcan saplağı yeməsi məsləhətdir.  Çünki tərkibində az miqdarda kalori var.

7)Həzm sistemini yüngülləşdirir.

8)Şəkər xəstələrinə daha çox badımcan yemək tövsiyə olunur.

9)Alimlərin bildirdiyinə görə, badımcanın ən düzgün hazırlanma qaydası onun közdə bişirilməsidir.

www.yenicag.az

5149