Yavaş yemək yeməyin faydası

media-hightechnic-468x90

Şişkinliyin və ya həzmsizliyin qarşısını almaq üçün hər yeməyi 20-30 dəqiqə “uzatmaq” lazımdır. Zülal və lif xüsusilə hərtərəfli çeynəmə tələb edir.

Yenicag.az  xəbər verir ki,  bu barədə amerikalı həkimmLesli Heynberq məlumat verib.

Mütəxəssislər sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün yeyə biləcəyiniz qidalara diqqət yetirirlər. Bununla belə, doktor Haynberqin fikrincə, yemək sürəti heç də az əhəmiyyət kəsb etmir. Mütəxəssisin fikrincə, bir porsiyanı 20-30 dəqiqədən az müddətdə istehlak etmək çox sürətli sayılır.

“Mədənin bir sıra hormonal siqnallar vasitəsilə beynə doyduğunu bildirməsi təxminən 20 dəqiqə çəkir. Ona görə də insanlar tez yemək yeyəndə bu siqnalları hiss edirlər”, – mütəxəssis izah edib.

Heynberq əlavə edib ki, tez yemək yeyən insanlar daha çox hava udmağa meyllidirlər. Bu vərdiş şişkinliyə və ya həzmsizliyə səbəb ola bilər.

media-ads-468x90

Valyuta hesablayıcısıwidget-title-icon

CBAR tərəfindən: 24.03.2025

media-ziraat-160x600
media-ziraat-160x600