İnsan səhhəti üçün ən zərərli 25 ərzağın və qidanın siyahısı açıqlanıb.
Yenicag.az həmin siyahını təqdim edir.
1. Kolbasa və sosiska. Tərkibindəki təhlükə: nitrat, ifrat miqdarda duz
2. Qızardılmış qidalar. Tərkibindəki təhlükə: hidrogenizə olunmuş yağlar
3. Pop-korn. Tərkibindəki təhlükə: transyağlar
4. Çips. Tərkibindəki təhlükə: monosodium qlütamat
5. Şəkər.
6. Sosiskalı sendviç və ya buterbrod. Tərkibindəki təhlükə: duz, qida boyası “Orange B”
7. Toyuq naqqeti. Tərkibindəki təhlükə: deqliserid, qida boyası “Red #40” (gıda boyası), karragen
8. Kofe kremi. Tərkibindəki təhlükə: titan-dioksid, transyağlar, şəkər
9. Ağ un. Tərkibindəki təhlükə: xlor dioksid
10. Dondurulmuş balıq və dəniz məhsulları. Tərkibindəki təhlükə: tert-bütilhidrokinon
11. Margarin. Tərkibindəki təhlükə: transyağlar, soda-sorbat, soya yağı, qida boyası
12. Şirniyyat. Tərkibindəki təhlükə: işlənmiş karbohidratlar, şəkər
13. Turşular. Tərkibindəki təhlükə: duz, potaş benzoatı
14. Hindtoyuğundan məmulatlar. Tərkibindəki təhlükə: arsenium
15. Somon balığı. Tərkibindəki təhlükə: polixlorid-bifenil
16. Maffin. Tərkibindəki təhlükə: soya yağı, fruktozalı qarğıdalı məti, transyağlar
17. Şokoladlı qidalar. Tərkibindəki təhlükə: polisorbat 60
18. Quru meyvə. Tərkibindəki təhlükə: sulfit
19. Kek məti. Tərkibindəki təhlükə: fruktozalı qarğıdalı məti
20. Dondurma. Tərkibindəki təhlükə: soya yağı, titan-dioksid, süni rəngləndiricilər
21. Salat sousu. Tərkibindəki təhlükə: sodium karboksimetil selüloz
21. Şokoladlı qranullar. Tərkibindəki təhlükə: şəkər, qarğıdalı məti, sorbitol, soya yağı, BHT
22. Konservləşədirilmiş şorba. Tərkibindəki təhlükə: monosodyum glutamat
23. Bulyon kubikləri. Tərkibindəki təhlükə: monosodyum glutamat
24. Dondurulmuş yarımfabrikatlar. Tərkibindəki təhlükə: soda, transyağlar
25. Jele və ya marmelad. Tərkibindəki təhlükə: şəkər, qida boyası, pektin/Milli.az/
www.yenicag.az