!Reklam
!Reklam – Sol
Koronavirus
!Reklam – Sag
!Reklam – Arxiv

Piylənmənin başlıca səbəbi nələrdir?

!Reklam – Yazi

Kolorado Universitetinin alimləri piylənməyə səbəb olan başlıca amili müəyyən ediblər.

Yenicag.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, fruktoza piylənməyə və diabet, qaraciyər yağlanması kimi xəstəliklərə səbəb olur.

Fruktoza əsasən meyvələrdə (alma, xurma, əncir, armud və gavalı), həmçinin tərəvəzlərdə qulançar, göbələk, soğan və qırmızı bibər), balda, şəkər çuğundurunda və şəkər qamışında olur.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, fruktoza digər qida maddələrindən fərqli fəaliyyət göstərir və mitoxondriləri zədələməklə aktiv enerjini azaldır. Bu şəkər qida qəbulunu stimullaşdırır və istirahət zamanı enerji mübadiləsini azaldır.
Fruktoza qəbulu çəki artımına, insulin müqavimətinə, yüksək qan təzyiqinə və qaraciyərin yağlanmasına səbəb ola bilər./unikal.az/

www.yenicag.az

193
!Reklam – Single 02
Ads
!Reklam – Arxiv