Mürəbbə sevərlər üçün ucuz və asan başa gələn yeni resept hazırlanıb.
Yenicag.az həmin resepti təqdim edir:
2 kq ağ soğan
2 stəkan şəkər tozu
1/3 stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
3 yemək qaşığı alma sirkəsi
3 ədəd mixək
Hazırlanışı
Soğanlar mümkün qədər kiçik doğranır. Qazanda zeytun yağında bişirilir, duz əlavə olunur. Soğanların rəngi şəffaşlaşdığı zaman şəkər tozu əlavə olunur.
Mixək və sirkə qonur, qazanın qapağı örtülür və zəif atəşdə bişirilir. Boşqabın üzərinə mürəbbədən bir çay qaşığı qoyulur, axmırsa, hazırdır. Mürəbbə əvvəldən qaynadılaraq steril vəziyyətə gətirilən şüşəyə yığılır. Qapaq möhkəm bağlanır və soyuyana qədər üzüaşağı saxlanır.
www.yenicag.az