"Azərbaycan milli kulinariyasının tanıdılması üzrə işlər gedir" - Azadə Hüseynova

media-hightechnic-468x90

“Azərbaycanda milli kulinariya əsasən Şamaxı, Ismayıllı, Şəki, Qəbələ, Qax və s. şimal qərb ərazilərində inkişaf edib. Cənub zonalarda daha az inkişaf var. Çalışacağıq ki, fərqi aradan qaldıraq”.

Yenicag.az xəbər verir ki, bu sözləri DTA-nın sədr müavini Azadə Hüseynova qastro-turizm ilə bağlı keçirilən tədbirdə deyib.

O bildirib ki, işğaldan azad olunmuş bölgələrin də kulinariyası tanınmalıdır:

“Qarabağ mətbəxi çox zəngindir. Özəlliklə də Şuşa mətbəxinin tanıdılması üçün işlər gedir. Hətta bununla bağlı sərgi keçirilib. Daha böyük lahiyələr də keçiriləcək”.

Şahanə

media-ziraat-728x90

Valyuta hesablayıcısıwidget-title-icon

CBAR tərəfindən: 24.03.2025

media-ziraat-160x600
media-ziraat-160x600